A Projekt

Kedvezményezett neve: “GÉPVILLÉP” Villamosipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft
Projekt címe: Munkahelyi képzések támogatása a Gépvillép Kft.-nél
Szerződött támogatás összege: 6 596 851 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt befejezési dátuma: 2020.11.08.
Projekt azonosító száma: GINOP-6.1.6-17-2018-00144

Projekt leírás:

A társaság versenyképességének alapvető feltétele, hogy a vállalkozásoknál versenyképes, munkaerő álljon rendelkezésre. A jelenlegi szakképzés nem tudja biztosítani a kellő mennyiségű villanyszerelő szakembert, ezért ha a hiányszakmákra meglévő dolgozót tudunk átképezni, az a munkavállaló és a munkáltató érdekeit is szolgálja. A jelenlegi létszám elegendő a feladatok ellátására, de egyre több a megrendelés, egyre több a feladat és persze nyugdíjba menő szakértői kör áll rendelkezésre. Digitális kompetenciák szintje elfogadható az egyes munkakörök betöltéséhez, értjük ez alatt az általános és speciális informatikai szintet is.

A jövőben szükséges humán-erőforrás rendelkezésre áll, vállalati munkaerő-igény meglévő munkavállalókkal és folyamatos új felvételekkel biztosítható, mint az eddigi években. A vállalati képzési igényeket a projekt teljesen lefedi, munkavállalói igények felmérése és figyelembevétele megtörtént, ez alapján készült a költségvetésünk.

A villanyszerelés, a cég fő tevékenysége az Irinyi terv építőipari kiemelt területe. Képzéseink 2 kivételével szakmai képzések, amelyek a mindennapi munkavégzéshez elengedhetetlenül szükségesek, így pályázatunk kapcsolódik az Irinyi terv kiemelt területeinek egyikéhez. A cég dolgozói mind a szakmában aktívan dolgoznak, ezért mindenki fizikai dolgozó is. A cégnek a szakmai képzésekre van szüksége, informatikai képzéseket nem tartalmaz pályázatunk.

40 % feletti hátrányos helyzetű létszám – 22-ből 9 fő – bevonása történik meg a képzésekbe.

A fő cél, hogy az alkalmazottak foglalkoztathatóságának, a munkavállalók munkahelyi készségeinek javítása révén növekedjen a társaság versenyképessége, a dolgozók rugalmassága, a képzéselérési arány tovább javuljon, és a munkavállalókat ösztönözze a tudásuk folyamatos fejlesztésére. További cél, hogy minél több munkavállaló képzésbe történő bekapcsolódását tudjuk biztosítani, ezzel is növelve a lojalitást. Elsődleges prioritás a fizikai állomány, villanyszerelők továbbképzése, a napi munkavégzéshez szükséges tudásanyag elsajátítása, aktualizálása és elengedhetetlen végzettségek (pl. emelőgép kezelő, motoros fűrész kezelő, fakitermelő) megszerzése. Egyértelmű cél a saját dolgozók kinevelése, mivel látható, hogy a munkaerőpiacon nem találjuk meg a szükséges embereket.

A tervezett képzések nagy része OKJ-s képzés:

Emelőgép kezelő, Villanyszerelő, Motoros fűrész kezelő, Villamos elosztó hálózat szerelő, üzemeltető, Fakitermelő. Egyéb szakmai képzés (D): Hatékony munkavégzés, Asszertivitás a kommunikációban.

A Gépvillép Kft folyamatosan végez tudásfelmérést és elégedettségfelmérést, annak érdekében, hogy az adott feladatot mindig a megfelelő kompetenciával rendelkező személy lássa el és kapjunk visszajelzést a kollégáktól. Ezzel is növelve a megbecsülés érzetét bennük. A képzésekhez szükséges emberi erőforrást a képző cégek biztosítják. Pénzügyi erőforrások rendelkezésre állnak a cég erre elkülönített összeg keretében. Időben ütemezést a 10. pontban bemutattuk. A szegedi székhelyen meg tud valósulni az összes képzés, tárgyi eszközök, elméleti és gyakorlati órák megtartására alkalmas helyszín rendelkezésre áll.